Va prezint ceasul ZenWatch WI500Q de la Asus, un ceas motorizat de Android Wear, produs in parteneriat cu Google. Asus este producatorul de laptopuri numarul trei mondial si brandul cu cele mai vandute si premiate placi de baza, asadar calitatea ASUS ZenWatch nu poate fi pusa la indoiala chiar daca este primul produs de gen smart watch lansat de companie. Modelul WI500Q ofera specificatii interesante si vine la pachet cu o multitudine de beneficii precum designul total diferit de alte produse de gen, procesorul quad core sau rezistenta la apa.
Dupa cum spuneam in introducere, designul ceasului este total diferit in comparatie cu cel al altor modele smart watch fiind principalul plus oferit. Personal sunt un mare amator de ceasuri, asadar designul elegant si nemaintalnit la un smartwatch mi-a placut cel mai mult din tot ce ofera modelul ZenWatch WI500Q. Daca celelalte ceasuri de tip smart au un design ”tehnologizat”, ZenWatch imbina perfect elementele orologiei de lux cu tehnologia de ultima ora. Constructia sa este in linii moderne, cu aspect dreptunghiular cu colturi rotunjite. Ceasul propiu-zis are carcasa construita din otel inoxidabil in mai multe straturi. O banda de culoare auriu-aramie este cuprinsa de alte doua straturi de inox oferind o combinatie de culori foarte placuta vizual, amplificata si de forma curbata a carcasei. Aceasta ofera si un confort sporit pe langa aspectul elegant.
Cureaua ceasului nu face nota discordanta si este deasemenea foarte eleganta. Din piele moale cusuta, de culoare bej-maronie, ea contribuie din plin la aspectul ceasului. Incuietoarea montata pe curea este una ergonomica, permitand o inchidere si deschidere rapida si oferind o prindere sigura in acelasi timp, alt mare plus fata de alte modele (majoritatea cu curele de silicon si sisteme de inchidere de slaba calitate). Softul ceasului contribuie si el la partea de design, oferind o multitudine de teme, peste 100 la numar! Exista multe teme care pot face ceasul ZenWatch, desi digital, sa treaca drept unul analogic, ”pacalind” cu usurinta ochiul, lucru care nu are cum sa nu-ti placa. Cureaua ceasului are o greutate de 25 grame in timp ce ceasul propiu-zis cantareste doar 50 grame. Total de 75 grame te pot face usor sa uiti ca il porti la mana, un lucru bun din punctul meu de vedere. Dimensiunile ceasului sunt 50.6 x 39.8 x 7.9-9.4 in lungime, latime si adancime, dimensiuni exprimate in milimetri. Display-ul bineinteles ca ”tine” forma ceasului, fiind dreptunghiular, de 1.63 inch.
Acum ca am acoperit partea de design a ceasului, sa specific cate ceva si despre atuurile pe care ceasul le are pe partea de specificatii tehnice. Sistemul de operare al ceasului este Android Wear si permite conectarea la device-uri ce ruleaza Android 4.3 sau versiuni superioare, facandu-l compatibil cu majoritatea telefoanelor smart de pe piata. Procesorul Qualcomm Snapdragon 400 de tip quad core cu frecventa de 1.2 GHz face device-ul sa fie foarte rapid si sa functioneze foarte bine, chiar daca memoria de 512 MB de RAM de care dispune poate parea mica la o prima vedere. Pentru un smartwatch consider ca este de ajuns. Memoria interna de care dispune ZenWatch este si ea mai mult decat suficienta, cei 4 GB disponibili fiind destul de greu de umplut. Despre ecran trebuie sa spun ca este de tip AMOLED de 1.63 inci si foloseste tehnologia touch. De notat si lentila curbata de tip Corning Gorilla Glass 3 de care display-ul aparatului dispune. La capitolul conectivitate remarcam portul micro USB si Bluetooth-ul 4.0. Cu ajutorul Bluetooth-ul se efectueaza conectarea la alte device-uri android in timp ce portul USB foloseste la pentru incarcarea bateriei Li-polimer de 1.4Wh dar si la transferul de date permitand conectarea la PC.
La capitolul senzori trecem in revista senzorul 9-axe si senzorul Bio. Cei doi senzori prezenti pe ZenWatch ajuta la indeplinirea anumitor functii, ajutand purtatorul sa duca un stil o viata sanatoasa si echilibrata, o viata ”Zen” dupa cum spune chiar denumirea device-ului. Senzorul Bio ajuta la cresterea nivelului de relaxare si scaderea nivelului de stres. Acesta masoara nivelul de relxare oferind un punctaj usor de inteles de purtator datorita interfetei user friendly. In urma acestui punctaj oferit de senzorul bio, ZenWatch va oferi sfaturi pentru reducerea stresului si cresterea nivelului de relaxare. Senzorul Bio impreuna cu aplicatia ASUS ZenUI Wellness ofera statistici detaliate dar usor de citit in legatura cu numarul de pasi, durata de purtare a ceasului, ritm cardiac, calorii arse si nivelul de relaxare avut de-a lungul timpului. Aplicatia sintetizeaza statisticile si prezinta grafice la sfarsitul fiecarei saptamani, oferind astfel utilizatorului informatii importante pentru reglarea unui stil de viata sanatos.
Pe langa functiile Bio, ceasul prezinta si alte functii interesante si utile precum Watch Unlock, Tap Tap, Cover to Mute si Find My Phone. Aplicatia Watch Unlock, dupa cum sugereaza si numele, ajuta la deblocarea a diferite device-uri precum telefoane smart sau tablete folosind ceasul ZenWatch. Watch Unlock integreaza perfect securitatea si usurinta in deblocare. Datele va vor fi in siguranta, doar purtatorul ceasului fiind cel care poate debloca device-urile, si deblocarea va fi foarte usoara printr-o simpla atingere fara a fi nevoie de tastarea unui cod. Tap Tap este o functie destul de interesanta, nemaintalnita de mine cel putin pana acum. Aceasta permite utilizatorului sa seteze pornirea unei aplicatii preferate la dubla atingere a display-ului, usor ca buna ziua! Cover to Mute este o functie cu nume sugestiv care nu cred ca mai are nevoie de multe explicatii. Este de ajuns sa plasezi mana peste ecranul ceasului si telefonul va amuti instanta, fie ca este vorba de un apel in intrare sau de alarma presetata anterior. Functia Find My Phone functioneaza in genul telecomenzii de la masina atunci cand nu reusi sa ne gasim automobilul in parcare. Activand functia, telefonul mobil va emite un semnal sonor pentru a fi astfel usor de gasit atunci cand nu ne putem aduce aminte unde l-am lasat. Exista si reversul medaliei, si anume ASUS ZenWatch Manager, aplicatia instalata pe telefon, ce permite localizarea usoara a ceasului facandu-l sa vibreze sau sa lumineze intermitent atunci cand nu este purtat.
Ca si concluzie adaug doar ca ASUS ZenWatch WI500Q este unul cele mai bune produse de pe piata la ora actuala in materie de ceasuri smart. Poate ca nu neaparat din punct de vedere al functionalitatii, dar din punct de vedere al designului este cu siguranta un produs de top! Raportul calitate pret este excelent, asadar recomand achizitia cu incredere!
Specificatii Tehnice | ASUS ZenWatch WI500Q |
---|---|
Sistem de operare: | Android Wear |
Memorie: | 4GB eMMC Flash;512 MB RAM |
Ecran: | Amoled 1.63″,Gorilla Glass 3 |
Rezolutie: | 320×320, 278 ppi |
Procesor: | Qualcomm Snapdragon 400 1.2GHz |
Senzori: | 9 Axis Sensor/Bio sensor |
Bluetooth: | V4.0 |
USB ports: | Micro USB on Charging Cradle |
Baterie: | Polymer 1.4Wh |
Sunet: | Built-in microphone |
Culori: | Silver and rose gold color layering, Brown leather strap |
Dimensiuni: | 51 x 39.9 x 7.9 ~ 9.4 mm (LxWxH) |
Greutate: | Body : 50 g, Strap : 25 g |
- Procesor Snapdragon 400 1.2GHz.
- Microfon incorporat.
- 4GB eMMC Flash.
- Bluetooth V4.0.
- Memorie 512 MB RAM.
- Baterie 369 mAh.
Cand se lanseaza si la noi?
Buna ziua,
Din pacate nu avem aceasta informatie. Imediat ce vom avea aceste date la vom publica si noi pe site.
O zi frumoasa!