Monitor LED IPS LG 34″, QHD, 34UM95

User Rating: Be the first one!

Monitor LED IPS LG 34UM95 este, poate, cel mai spectaculos monitor vazut de noi in ultima vreme, intrucat arata senzational si are o diagonala impresionanta ce ajuta atat editorilor de imagine cat si celor ce doresc sa vada un film disponibil pe banda lata, la un contrast uimitor. Ecranul QHD este net superior unui monitor de tipul Full HD, intrucat ofera performante vizuale net sporite fata de tipul de monitor mai devreme mentionat, totul la o rezolutie de 21:9, cu un unghi de vizibilitate de 178 / 178 grade, care permite vizualizarea ecranului fara distorsiuni pe intreaga arie vizuala. Si pentru ca tot vorbeam mai devreme despre graficieni si editori de imagine care ar sti exact la ce sa foloseasca acest monitor, aducem in discutie si existenta profilului de culoare sRGB care este disponibil pe monitorul LED IPS LG 34, ceea ce ajuta la redarea expresiei de culoare cu pana la 99%.

Pentru ca este compatibil cu sistemele de tip Mac, asa cum era normal, si monitorul LED IPS LG 34 are un port Thunderbolt care faciliteaza transferul de date, insa, in plus si un dispozitiv Pegasus2 care face posibila transferarea de date extrem de rapida intre doua device-uri, mai rapida chiar decat USB 3.0 sau un HDMI.

In afara de faptul ca are o claritate de imagine impresionanta, insa si o dimensiune pe masura, monitorul LED IPS LG 34 mai impresioneaza si prin multitudinea de port-uri existente, astfel putem fi siguri ca suntem conectati oriunde, oricum si de orice. Doua porturi HDMI,  doua porturi USB 3.0 si unul DisplayPort.

Si pentru ca un monitor de talia acestuia nu este un monitor complet daca nu are parte de un sunet pe masura, tehnologia MaxxAudio vine sa ne bucure timpanele, permitandu-ne sa auzim sunete joase clare si sunete inalte cristal. Cele doua difuzoare interne de 7W va ofera sunetul de care aveti nevoie pentru a va confunda casa cu o sala de cinema.

Monitor LED IPS LG 34 34UM95

Si pentru ca un asemenea “monstru” de monitor trebuie sa aiba stabilitate, el este echipat cu suportul VESA ce merge instalat pe partea din spate a monitorului. La instalare, este de recomandat sa cititi manualul de instructiuni, pentru ca vorbim despre un monitor destul de greu de 9 kg, care, daca nu este fixat foarte bine in perete, poate sa cada cu mare usurinta.

Un aspect negativ al acestui monitor este pretul destul de piperat, insa la o asa diagonala si la o asa claritate de imagine, raportul devine corect. Cum s-ar spune, dai un ban dar stai in fata. Nimic bun nu vine tocmai gratis, insa odata achizitionat, acest monitor se dovedeste demn de investitia facuta.

PRO:

 • Design atractiv
 • 99% sRGB
 • Lag scazut

CONTRA:

 • Nu se poate regla pe inaltime
 • Scump

8.3 Total Score
SCOR TOTAL

Nota generala obtinuta de Monitor LED IPS LG 34", QHD, 34UM95

Calitate / Pret
7.5
Performanta
9
Design
8.5
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   inTesTe.ro
   Logo