Cei de la Asus au stiut mereu sa tina pasul cu producatorii de talie inalta. De altfel, daca ne gandim mai bine, putem sa spunem cu usurinta ca acestia au ridicat la rang de arta ultimele produse scoase pe piata. Din aceasta categorie, a produselor ridicate la rang de arta, face parte si sistemul Desktop PC Asus ET2300 All-in-One 23. Sa zicem ca acest sistem este destinat celor ce nu reusesc niciodata sa se hotarasca intre un laptop sau un desktop, asa ca, special pentru ei, Asus a scos pe piata acest device care le cam are pe toate – sau cel putin aproape pe toate.
Poate nu vorbim in mod deosebit despre portabilitate, insa categoric vorbim despre putere de calcul demna de cele mai inalte standarde de pe piata.
Unul din inconvenientele acestui sistem este prezenta sistemului de operare Windows 8, neputand sa fie instalata o varianta precedenta a acestui program de operare intrucat BIOS-ul sistemului All-in-One de la Asus este setat de asa natura.
De altfel, aceasta este o caracteristica generala atunci cand vorbim despre sistemele de calcul ale zilelor noastre, numindu-se strategie de marketing sau parteneriat intre Asus si Microsoft.
Indiferent de sistemul de operare care ruleaza pe acest sistem, vorbim despre un device puternic cu unul dintre cele mai bune procesoare de piata si anume un Ivy Bridge I7 cu un socket 1155 care permite multitasking-ul atat de necesar in zilele noastre.
Asus All-in-One ET2300 este un sistem numai bun pentru cei pasionati de grafica pentru ca intruneste urmatoarele conditii: monitor IPS cu diagonala de 23 inch, memorie ram DDR3 de 8 GB si chipset nVidia GeForce GT630M dedicat si unul integrat de tipul Intel® HD Graphics 4000.
Transferul de date se face extrem de usor prin mufele HDMI si USB3 si se conecteaza la internet prin WiFi si RJ45, ca in cazul tuturor computerelor din ziua de azi.
Aspectul este unul extrem de atragator, fiind eficient dar compact in acelasi timp cu ajutorul carcasei All-in-One. Ati putea sa va intrebati cum se aeriseste un asemenea sistem puternic. Ei bine, prin sursa de 180 W, care, surprinzator, este mai mult decat suficienta, in pofida puterii de procesare exercitate la unison cu chinuiala unui hard disk SATA de 1 TB. Probabil ca urmatorul pas pentru cei de la Asus il reprezinta hard disk-urile de tip SSD.