Pe timpuri, oamenii obisnuiau sa se uite mai mult la televizor, iar explicatia pentru care acest lucru se inampla cu precadere mai des este una foarte simpla: pe vremea aia, televizorul era singura metoda, in afara celei clasice de a iesi la claca, pentru a afla ce se intampla in lume; fie ca vorbim despre evenimente curente, filme, muzica sau orice altceva. Televizorul reprezenta cea mai avansata cale de a fi in mijlocul evenimentelor fara sa te ridici din confortul fotoliului tau, iar oamenii au stiut asta din cele mai vechi timpuri, incepand cu era televizorelor cu lampi. Astazi, lucrurile s-au mai schimbat un pic, televizorul nemaiavand un singur concurent, asa cum pe vremuri singura cale alternativa era radioul, insa nu cu adevarat concurenta, de vreme ce ii lipsea o componenta importanta: imaginea.
In zilele noastre avem computerele (cu diferitele lor forme: desktopuri, laptopuri, tablete, telefoane destepte, ceasuri inteligente dar si ochelari inteligenti). Iata cati dusmani are, din start, in 2015, televizorul. Nici nu-i de mirare ca nu mai are atat succes pe cat avea pe timpuri. Cu toate astea, inca nu este momentul in care televiziunea dispare: lumea nu este inca pregatita pentru astfel de eveniment. Asa ca, pana va fi inlocuita total de catre alte canale media, s-a ales calea de mijloc. Care este aceasta cale de mijloc despre care vorbesc? Televizorul inteligent, fireste. In epoca in care absolut totul este inteligent si in care, cel mai probabil ca vom avea parte cat de curand de lenjerie intima inteligenta, televizorul era un gadget nelipsit in armata tehnologiei inteligente.
In 2015, pentru ca televizoarele sa se vanda in continuare, era musai nevoie de o schimbare (schimbare care s-a produs deja acum cativa ani, de altfel), iar internetul trebuia integrat televizorului, impreuna cu o multitudine de alte functii benefice sau nu, dar extrem de la moda intr-ale oamenilor generatiei noastre.
Un bun exemplu intr-ale televizoarelor inteligente ale zilelor noastre si compatibile cu cerintele actuale, este SmartTV-ul Sony 3D LED Ultra HD 4K 49X8505, cu diagonala de 123 cm si cu impresionanta rezolutie Ultra HD 4K. Iata un adevarat monstru atunci cand vine vorba despre televizoare inteligente. Iar cand spun monstru, desigur ca ma refer la sensul pur pozitiv al cuvantului, descriind marimea dar si puterea acestuia. In era in care traim, este foarte important ca televizorul nostru sa poata rula 4K. Daca inainte, FullHD-ul era la mare cautare, ei bine, acum nu mai pare suficient, fiind inlocuit de definitia de 4K ce promite culori mai clare si experiente mai aproape de realitate, de vreo patru ori mai mult ca in cazul FullHD-ului (asta in cazul in care cineva era interesat de vreo statistica. Ganditi-va la un singur lucru: vorbim despre o claritate de 8 milioane de pixeli individuali. Noi l-am primit in teste si garantam ca ceea ce se spune despre 4K este pe cat se poate de adevarat, iar in cazul exemplarului de la Sony este cu atat mai adevarat, dat fiind ca vorbim despre un exemplar de 123 cm in diagonala, ce te ajuta destul de mult sa pierzi contactul cu realitatea, intrucat multe din elementele grafice se prezinta la marimi aproape de realitate.
Un alt feature destul de interesant este telecomanda One-Flick, ce te ajuta (fara sa exagereze descrierile) sa navighezi fara probleme printre emisiuni, programe, aplicatii si alte chestii. Pana aici ati spune ca asta face si o telecomanda obisnuita, insa aceasta este deosebit de intuitiva si iti da posibilitatea sa iti organizezi aplicatiile si programele preferate extrem de bine. Interfata explorata este cea binecunoscuta de la Sony, si anume BRAVIA, o interfata de asemenea intuitiva si usor de folosit si inteles, BRAVIA fiind deja un nume de succes atunci cand vine vorba despre Sony si televizoarele lor inteligente.
Un alt motiv pentru care, in 2015, ne achizitionam televizoare inteligente este dorinta de a dispune de un sunet de calitate. Cei de la Sony s-au gandit si la aspectul acesta, creand tehnologia ClearAudio+, ce promite (si se tine de cuvant), a reda sunetul extrem de fidel, bagandu-ne pe noi in paranoia ca suntem in savana, daca imi permiteti aceasta mica glumita. Sunetul iti da, efectiv, senzatia ca te invaluie, neputand sa faci distinctia intre sunetele reale si cele emanate de care difuzoarele Smart-ului 3D LED de la Sony. Aceasta experienta surround te ajuta mai ales daca esti microbist, dar n-ai apucat sa-ti iei bilet la meciul preferat. Nici nu vei simti ca nu esti pe stadion cu asa sunet realist. In sprijinul celor spuse deja, mentionez ca acest smart tv are incorporat modul Fotbal, facut special pentru iubitorii acestui sport. Singurul lucru care va da de gol faptul ca nu esti tocmai pe un stadion este sotia care te bate la cap sau cainele care vrea scos afara la plimbare, daca imi permiteti o a doua gluma in review-ul de astazi. Lansand glumele la o parte, interfata smart-ului de la Sony integreaza stiri si titluri ce i-ar putea interesa pe iubitorii fotbalului, inclusiv rezultatele FIFA.
Dar sa nu va inchipuiti ca acest televizor reprezinta doar un substitut al stadionului pentru ca nimic nu este mai fals. Acest televizor poate reprezenta un mini cinema instalat chiar la noi acasa. Eu mi-am permis sa testez acest televizor cu un film in format Blu-Ray, si am ramas profund impresionat de claritate si cotrast dar si de modul exceptional de a reda culorile. Iata ca acest televizor il pot include foarte usor in topul celor mai bune televizoare din 2014, pentru ca se potriveste manusa pe cerintele epocii in care traim.
Smart TV cu rezolutie 4K Sony 3D LED Ultra HD 4K 49X8505
Cu noul televizor Smart TV Sony 3D LED Ultra HD 4K 49X8505 descoperiti o noua lume a detaliilor 4K realiste cu culori care prind viata chiar la tine acasa
- Design
- Imagine aproape perfecta
- Picioare reglabile
- Meniul destul de obositor