Aer conditionat Electrolux EPI12LEIW Inverter 12000 BTU

User Rating: Be the first one!

Electrolux este un mare producator din Suedia ce fabrica electrocasnice si are in grija mai multe branduri cum ar fi AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.
Pe piata din Romania ocupa un loc fruntas in topul preferintelor clientilor, acest lucru fiind posibil din cauza calitatii ridicate a produselor oferite si un customer care din ce in ce mai performant.

Electrolux EPI12LEIW este un aparat de aer conditionat de tip inverter cu un design modern, cu o constructie robusta si rezistenta in timp si o multime de functii noi ce le vom detalia in randurile ce urmeaza.
Pentru inceput sa clarificam termenul de inverter, ce reprezinta aceasta tehnologie si cum functioneaza. Termenul de inverter asociat aparatelor de aer conditionat, reprezinta o tehnologie noua ce este capabila de a reduce consumul energetic destul de mult in comparatie cu tehnologiile clasice folosite pana la aparitia acestuia.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat de tip inverter?
Imediat dupa pornirea aparatului de aer conditionat, aceasta noua tehnologie comanda compresorul sa functioneze la capacitatea lui maxima pentru a raci incaperea intr-un timp cat mai scurt. Pe masura ce temperatura ambientala scade si se apropie de cea dorita / setata de consumator, sistemul de comanda micsoreaza progresiv capacitatea compresorului si turatia ventilatorului, astfel in cat, in momentul in care sistemul ajunge la temperatura setata, compresorul sa functioneze in mod continuu, insa la o capacitatea foarte redusa, atat cat este nevoie pentru a compensa pierderile de caldura.
Acest nou tip de tehnologie este capabil sa reduca consumul de curent in comparatie cu aparatele de aer conditionat clasice cu minim 30%.

Cu ce iese in evidenta Electrolux EPI12LEIW:

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Capacitate de incalzire: 12500 BTU
 • Numar trepte ventilator: 4
 • Afisaj: Tip LCD
 • Filtru Bio-HEPA cu carbon activ
 • Clasa de energie: A+
 • Autodiagnoza
 • Zgomot unitate externa: 65 dB
 • Zgomot unitate interna: 56 dB
 • Greutate unitate externa: 26 Kg
 • Greutate unitate interna: 7.5 Kg

Cu ajutorul functiei Follow-me, aparatul este capabil sa mentina temperatura dorita acolo unde tineti telecomanda in casa. Aparatul comunica cu telecomanda, iar cu ajutorul senzorului de caldura din telecomanda, acesta este capabil sa primeasca comenzi in mod automat si inteligent pentru a atinge temperatura optima dorita in proximitatea telecomenzii.
Particule de praf, bacterii si mirosuri neplacute sunt inlaturate acum cu ajutorul filtrului de carbon activ.

In concluzie, am putea spune ca acest produs are un raport caliate pret foarte bun. Echipa InTeste.Ro recomanda acest produs ca fiind un Best Buy in momentul de fata.

aer-conditionat-electrolux-EPI12LEIW-inverter-
8.8 Total Score
SCOR TOTAL

Nota generala obtinuta de Aer conditionat Electrolux EPI12LEIW

Calitate / Pret
9
Performanta
9
Design
8.5
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   inTesTe.ro
   Logo