Accesorii pentru un Selfie perfect

User Rating: Be the first one!

A sosit timpul in care putem acorda o mai mare atentie accesoriilor pentru telefoane menite sa te ajute in realizarea unor imagini foto sau video de o mai buna calitate si nu in ultimul rand sa te ajute pentru o manevrabilitate mult mai facila.

Asa cum probabil si voi ati observat in ultima vreme peste tot pe unde te uiti trebuie sa vezi cel putin un utilizator de smartphone cu un bat in mana ce il plimba deasupra capului. Acel bat este de fapt un maner telescopic cu prindere pentru o gama larga de telefoane.

Accesorii pentru Selfie:

1. Sefiestick – un monopied cu prindere de telefon la unul din capete. Acestea pot fi de mai multe feluri:

 • cu fir – conectivitatea intre ele si telefon se realizeaza printr-un cablu cu ajutorul caruia poti declansa aparatul foto incorporat in telefonul tau printr-o singura apasare a unui buton de amplasat pe monopied (selfie stick).
 • fara declansare – este acel monopied ce nu se conecteaza in nici un fel la telefonul tau si care este realizat doar pentru sustinerea acestuia in momentul in care te pozezi singur sau filmezi pe altcineva pentru a avea un control mai bun.
 • wireless / bluetooth – in manerul acestor jucarii este amplasat un mic acumulator si sistemul de conectare cu telefonul tau prin bluetooth. Este suficient sa pornesti bluetooth-ul atat de pe telefon cat si de pe selfie stick sa le imperechezi si sa iti lasi imaginatia sa se joace in vederea realizarii celor mai bune cadre. De mentionat ca aceasta varianta este si cea mai consumatoare de energie, iti poate termina mult mai repede acumulatorul din telefon.

2.Blitz-uri pentru IOS, Android si Windows

Mici dispozitive cu mufa jack de 3.5 in cele mai multe cazuri, ce se conecteaza la telefon, iar cu ajutorul unei aplicatii free ce o puteti da jos atat de pe Magazin Play cat si de pe iTunes, puteti realiza fotografiile dorite in conditii in care doar camera telefonului nu s-ar fi putut descurca foarte bine.
Ca si principiu de functionare aceste flash-uri sunt destul de simple si usor de operat chiar si de cei mai atehnici dintre noi, fiind prevazute chiar cu un buton de putere in partea frontala.

3. Mini trepiede
Asa cum aparatele foto profesionale se pot monta pe niste trepiede pe masura pentru a pute fura imagini la timpi mari de expunere in conditii de luminsa scazuta sau nu, asa si telefoanele au asemena accesorii denumite mini trepiede. Ele au rolul de a elimina miscarea / tremurul mainii in conditii slabe de lumina si timpi lungi de expunere.

4. Declansatoarele la distanta
Dispozitive ce se conecteaza in general prin bluetooth cu telefonul si care au rolul de a declansa aparatul foto sau de a pornii camera video atunci cand device-ul este amplasat intr-un loc greu accesibil sau nu se doreste atingerea lui. Aceste telecomenzi sunt ideale atunci cand sunt utilizate impreuna cu minitrepiedele de mai sus.

5. Lentilele foto
In ultima vreme observam o crestere spectaculoasa a calitatii imaginilor realizate de catre smartphone-urile performante, atat de multa calitate astfel in cat, in cazul in care ai deja un aparat foto bun, incepi sa te gandesti de doua ori inainte sa pleci in concediu daca il cari si pe acela dupa tine atata timp cat telefonul de care oricum nu ne putem despartii asa usor este tot timpul cu tine.

Un singur inconvenient ar fi, fapul ca nu poti schimba obiectivele precum cele de la aparatul tau DSLR sau MIRRORLESS. Acest inconvenient a fost resimtit pana in momentul in care pe piata au aparut mici lentile pentru camera foto a telefonului tau. Da, nu glumesc, sunt niste lentile precum cele wide, macro, polarira circulara, chiar si colorate, prevazute cu un sistem de prindere pe telefonul tau care se monteaza in fata camerei.

Probabil te vei intreba daca calitatea imaginilor este afectata? Categoric DA! Insa, acest lucru nu este foarte sesizabil… Camerele foto sunt din ce in ce mai bune, iar senzorii mici sunt incapabili sa sesizeze detalii atat de multe incat sa se observe pierderile de calitate. Este posibil sa se sesizeze la un moment dat ceva pierderi de lumina in cazul lentilelor pentru polarizare circulara, insa acest lucru este prezent chiar si la cele mai pretentioase camere foto / video.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   inTesTe.ro
   Logo